Palvelut kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöille sekä yksityishenkilöille Uudellamaalla
Jätä soittopyyntö

Vedonparantajat ilmanvaihdon tueksi

Painovoimaisten talojen ilmanvaihto on usein riittämätön saavuttamaan hyvää sisäilmaa ja siihen vedonparantajat ovat hyvä ratkaisu. Meiltä saat asennuksen Uudellamaalla!

Vedonparantajat

  • Parantavat alipaineisten asuntojen hormien virtausta
  • Tehostavat ilmanvaihtoa
  • Parantavat tulisijojen savukaasujen virtausnopeutta ja estävät savu- ja häkäkaasujen kulkeutumisen tulisijasta asuntoon

Hormi-imurit painovoimaisiin taloihin

Alipaineisten asuntojen hormien virtaus on usein olematonta tai toimii jopa sisäänpäin. Tämä mahdollistaa kylmän ilman ja hajuhaittojen kulkeutumisen asuntoihin.

Vedonparantajat eli mekaaniset tuulivoimalla toimivat hormi-imurit voidaan asentaa jokaiseen hormiin erikseen. Toinen vaihtoehto on asentaa piippujen päälle kokoojakammio, jolla kerätään hormit saman kammion alle ja siihen asennetaan 1-3 isompaa ja tehokkaampaa hormi-imuria palvelemaan useampaa hormia samaan aikaan. Laitteet ovat hyvin herkkiä ja tuottavat imua jo hyvin olemattomallakin tuulella eivätkä siis tarvitse sähköä.

Ominaisuudet

Vedonparantajia on olemassa 100 mm hormi-imurista aina 500 mm kokoiseen hormi-imuriin asti. Yleisimmin yksittäiseen hormiin laitetaan 150-250 mm hormi-imuri, kun taas kokoojakammion yleisimmät hormi-imurikoot ovat 200-500 mm.

Kokoojakammiot tehdään aina mittatilaustyönä juuri kohteen piippujen kokojen mukaan ja niihin asennetaan hormien kokojen ja kappalemäärän mukaan oikean kokoiset vedonparantajat.

Myös savuhormeihin saa hormi-imurin

Myös savuhormeille tarkoitettuja vedonparantajia on markkinoilla. Näillä hormi-imureilla saadaan ongelmallisien tulisijojen savukaasujen virtausnopeutta nostettua sekä estettyä savu- ja häkäkaasujen kulkeutuminen tulisijasta asuntoon. Savuhormeihin asennetaan aina yksittäiset vedonparantajat eli niitä ei saa kerätä kokoojakammioiden alle.

Kohdekäynti, hormikartoitus ja suunnittelu ennen laitteiden asennusta on tärkeää, koska myös ilmanvaihtohormien välisissä piipuissa voi olla savuhormeja, jolloin ne täytyy erottaa kokoojakammioista ja tehostaa ne yksittäisillä vedonparantajilla, jos tarve vaatii.

Huippuimurit ja savukaasuimurit

Asennamme myös tarvittaessa sähköllä toimivia huippu- ja savukaasuimureita, jos esimerkiksi mekaaninen vedonparantaja ei ole riittävä. Koneellistamalla ilmanvaihto tai savuhormi saadaan aikaiseksi varmasti tasainen virtaus tarvittavaan kohteeseen. Mutta nämä vaativat siis aina myös sähkötöitä toimiakseen. Sähkötyöt saadaan aina järjestettyä asennuksen yhteydessä meidän kauttamme samaan pakettiin.

Korvausilman tarkastus

Kun hormi-imuri -laitteet asennetaan, on tärkeää myös varmistaa, että asuntojen korvausilman saanti on riittävä. Mikäli korvausilma ei ole riittävä, on siihen olemassa useampi vaihtoehto erilaisia korvausilmaventtiileitä, jotka räätälöidään kohteesta ja tarpeesta riippuen optimaaliseksi. Korvausilmaventtiileitä voidaan asentaa esimerkiksi ikkunoiden karmeihin, ikkunoiden tuuletusluukkuihin, parvekkeen oviin tai ulkoseiniin.

Miksi HormiHoiva?

HormiHoiva tarjoaa kattavat hormien elinkaaripalvelut kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöille sekä yksityishenkilöille Uudellamaalla. Asiakkaan tyytyväisyys on meille kaikkein tärkeintä. Me teemme töitä hyvän ilmanvaihdon puhtaan sisäilman puolesta.

Vedonparantajat on testattu Suomessa ja niillä on saavutettu hyviä tuloksia ja parempaa sisäilmaa. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin etsimme teille parhaan ratkaisun.

Ota yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai lomakkeella. Tarjouspyynnön saatuamme ammattilainen tekee kohdekäynnin, jonka perusteella laskemme tarjouksen.

Pyydä tarjous

Copyright © 2020 HormiHoiva