Palvelut kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöille sekä yksityishenkilöille Uudellamaalla
Jätä soittopyyntö

Vedonparantajat ilmanvaihdon tueksi

Painovoimaisten talojen ilmanvaihto on usein riittämätön saavuttamaan hyvää sisäilmaa ja siihen vedonparantajat ovat hyvä ratkaisu. Tarjoamme tuulivoimalla toimivia hormi-imureita yksittäin hormien päälle asennettuna tai kokoojakammioon kerättynä, sekä sähkökäyttöisiä huippu- ja savukaasuimureita. Tavoitteenamme on aina tyytyväinen asiakas ja hoidamme kaikki työt vankan ammattitaidon lisäksi hyvällä asiakaspalvelulla. Asennamme vedonparantajia Helsingissä ja Uudellamaalla.

Vedonparantajat

  • Parantavat alipaineisten asuntojen hormien virtausta
  • Tehostavat ilmanvaihtoa
  • Parantavat tulisijojen savukaasujen virtausnopeutta ja estävät savu- ja häkäkaasujen kulkeutumisen tulisijasta asuntoon

Hormi-imuri – mekaaninen vedonparantaja painovoimaisiin taloihin

Alipaineisten asuntojen hormien virtaus on usein olematonta tai toimii jopa sisäänpäin. Tämä mahdollistaa kylmän ilman ja hajuhaittojen kulkeutumisen asuntoihin.

Tuulivoimalla toimivat hormi-imurit ovat mekaanisia vedonparantajia, jotka voidaan asentaa jokaiseen hormiin erikseen. Toinen vaihtoehto on asentaa piippujen päälle kokoojakammio, jolla kerätään hormit saman kammion alle ja siihen asennetaan 1-3 isompaa ja tehokkaampaa hormi-imuria palvelemaan useampaa hormia samaan aikaan. Laitteet ovat hyvin herkkiä ja tuottavat imua jo hyvin olemattomallakin tuulella eivätkä tarvitse sähköä. Hormi-imuri voidaan asentaa jokaiseen hormiin erikseen tai sitten katolle asennetaan kokoojakammio.

Ominaisuudet

Vedonparantajia on olemassa 100 mm hormi-imurista aina 500 mm kokoiseen hormi-imuriin asti. Yleisimmin yksittäiseen hormiin laitetaan 150-250 mm hormi-imuri, kun taas kokoojakammion yleisimmät hormi-imurikoot ovat 200-500 mm.

Kokoojakammiot tehdään aina mittatilaustyönä juuri kohteen piippujen kokojen mukaan ja niihin asennetaan hormien kokojen ja kappalemäärän mukaan oikean kokoiset vedonparantajat.

Myös savuhormeihin saa hormi-imurin

Myös savuhormeille tarkoitettuja vedonparantajia on markkinoilla. Näillä hormi-imureilla saadaan ongelmallisien tulisijojen savukaasujen virtausnopeutta nostettua sekä estettyä savu- ja häkäkaasujen kulkeutuminen tulisijasta asuntoon. Savuhormeihin asennetaan aina yksittäiset vedonparantajat eli niitä ei saa kerätä kokoojakammioiden alle.

Kohdekäynti, hormikartoitus ja suunnittelu ennen laitteiden asennusta on tärkeää, koska myös ilmanvaihtohormien välisissä piipuissa voi olla savuhormeja, jolloin ne täytyy erottaa kokoojakammioista ja tehostaa ne yksittäisillä vedonparantajilla, jos tarve vaatii.

Huippuimurit ja savukaasuimurit – sähkökäyttöiset vedonparantajat

Asennamme myös tarvittaessa sähköllä toimivia huippu- ja savukaasuimureita, jos esimerkiksi mekaaninen vedonparantaja ei ole riittävä. Koneellistamalla ilmanvaihto tai savuhormi saadaan aikaiseksi varmasti tasainen virtaus tarvittavaan kohteeseen. Koneellistettuvaihtoehto vaatii siis aina myös sähkötöitä toimiakseen. Sähkötyöt saadaan järjestettyä asennuksen yhteydessä meidän kauttamme samaan pakettiin.

Korvausilman tarkastus vedonparantajaa asennettaessa

Kun hormi-imuri -laitteet asennetaan, on tärkeää myös varmistaa, että asuntojen korvausilman saanti on riittävä. Mikäli korvausilma ei ole riittävä, on siihen olemassa useampi vaihtoehto erilaisia korvausilmaventtiileitä, jotka räätälöidään kohteesta ja tarpeesta riippuen optimaaliseksi. Korvausilmaventtiileitä voidaan asentaa esimerkiksi ikkunoiden karmeihin, ikkunoiden tuuletusluukkuihin, parvekkeen oviin tai ulkoseiniin.

Tilaa vedonparantajien asennus HormiHoivalta

HormiHoiva tarjoaa kattavat hormien elinkaaripalvelut kiinteistö- ja asunto-osakeyhtiöille sekä yksityishenkilöille Uudellamaalla. Olemme kokenut tiimi ammattilaisia ja asiakkaan tyytyväisyys on meille kaikkein tärkeintä. Me teemme töitä hyvän ilmanvaihdon puhtaan sisäilman puolesta, asennamme vedonparantajat ammattitaitoisesti ja autamme tarvittaessa oikean vedonparantajan valinnassa.

Vedonparantajat on testattu Suomessa ja niillä on saavutettu hyviä tuloksia ja parempaa sisäilmaa. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin etsitään teille paras ratkaisu!

Voit ottaa meihin yhteyttä myös alla olevan lomakkeen avulla, niin palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Ota yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai lomakkeella. Tarjouspyynnön saatuamme ammattilainen tekee kohdekäynnin, jonka perusteella laskemme tarjouksen.

Pyydä tarjous

Copyright © 2022 HormiHoiva